Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація виступить посередником у діалозі директора та колективу ХНАТОБу

Харківська облдержадміністрація виступить посередником у діалозі директора та колективу ХНАТОБу

Про це повідомила заступник директора Департаменту культури й туризму - начальник управління туризму ХОДА Галина Черепня.

За її інформацією, в найближчі дні за посередництва ХОДА відбудеться зустріч колективу оперного театру та його керівництва для вирішення спірних питань, які виникли в роботі установи культури.

«Може бути, колектив не чує або не хоче чути директора, тому ми готові виступити посередниками», - сказала Галина Черепня.

Нагадаємо, що профспілка Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенко звернулася до Департаменту культури й туризму ХОДА зі скаргою на дію директора, стверджуючи, що він відправив 345 співробітників театру в вимушений простій на два місяці.

«Розбираючись у ситуації, ми звернули увагу, що з боку директора театру такі дії стали вимушеним заходом, адже йдеться про монтаж сценічного обладнання, яке було надано ХНАТОБу японським урядом ще в 2008 році, - пояснює Галина Черепня. - Оскільки неможливо одночасно монтувати обладнання та продовжувати працювати у звичайному режимі, вважаємо, що співробітники повинні зрозуміти і прийняти дану ситуацію».

Заступник директора Департаменту культури і туризму нагадала, що установці переданого японцями обладнання досі перешкоджала відсутність фінансування. Вирішити питання вдалося в червні цього року після зустрічі Президента України Петра Порошенка з Прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, де був підписаний протокол, один із пунктів якого стосується обладнання Харківського національного театру опери та балету. Згідно з домовленостями, сценічне обладнання повинно бути встановлене до 30 жовтня 2015 року.

«Уже виділено кошти, оголошено конкурс і визначено підрядну організацію, яка зобов'язується провести монтаж обладнання в найкоротші терміни. Крім того, з понеділка спільно з підрядниками буде визначено графік робіт, який дозволить артистам репетирувати на основний або малій сцені театру», - пояснила Галина Черепня.