Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Місцеві громади регіону отримали 31,1 млн грн від продажу земельних ділянок та прав оренди на них

Місцеві громади регіону отримали 31,1 млн грн від продажу земельних ділянок та прав оренди на них

Такі дані наводить Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру за 8 місяців 2015 року

У Харківській області за 8 місяців поточного року від продажу земельних ділянок та прав оренди на них до бюджетів різних рівнів надійшло 33,08 млн грн.

Місцеві громади регіону отримали 31,1 млн гривень. До державного бюджету надійшло 298,1 тис. гривень. Також сплачена відстрочка по угодам попередніх періодів у сумі 1,7 млн гривень.

На земельних торгах за вказаний період було реалізовано право оренди на 9 земельних ділянок комунальної власності у межах населених пунктів у Лозівському та Харківському районах. Загальна площа земель складає 652 гектари. Розмір річної орендної плати за землі визначений на рівні 119,3 тис. гривень.

Також на земельних аукціонах землевпорядники продали право оренди на 8 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Землі загальною площею 83,44 га розташовані на території Лозівського та Борівського районів. За результатами торгів річна орендна плата склала 58,62 тис. гривень.

Довідка. Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».