Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року в регіоні побудують два великі екологічно значимі об’єкти

До кінця року в регіоні побудують два великі екологічно значимі об’єкти

Про це 11 серпня повідомив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Ткачук

«Наразі на будівництво об’єктів освітньої, культурної сфер, а також охорони здоров’я та житлово-комунального господарства з обласного бюджету було виділено 69,6 млн грн», - розповів Сергій Ткачук.

Так, він повідомив, що з обласного фонду охорони навколишнього середовища виділено 10 млн грн на будівництво Богодухівського полігону ТПВ. Сергій Ткачук зауважив, що на полігоні буде застосовуватися біоремедіація та польове компостування. Ці технології дадуть можливість практично безвідходного складування ТПВ. Якщо з Міністерства екології України надійдуть необхідні кошти, першу лінію полігону здадуть уже в цьому році.

«Другий об’єкт будівництва, на який з обласного фонду охорони навколишнього середовища виділено 5 млн грн – Малоданилівські очисні споруди. 16,9 млн грн на цей об’єкт також виділяє Міністерство екології, - додав Сергій Ткачук. – Введення в експлуатацію Малоданилівських очисних споруд дозволить зняти соціальну напругу в регіоні – це Малоданилівська селищна рада, а також місто Дергачі».