Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переселенців із зони АТО в Харківській області можуть розселити в реанімованих довгобудах

Переселенців із зони АТО в Харківській області можуть розселити в реанімованих довгобудах

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабінович.

Як зазначив Михайло Рабінович, цього року департамент виконав велику роботу з інвентаризації недобудов у Харківській області. До складеного переліку увійшли понад 110 об'єктів, частина з яких простоює вже не одне десятиліття.

«У нас є відповідні пропозиції щодо реанімації таких об'єктів. Сьогодні можна говорити про дві програми. За першою ми працюємо з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а за другою - з німецькою громадською організацією GIZ, - повідомив Михайло Рабінович. - У нас визначені готові об'єкти. Це два 40-квартирних недобудованих будинки в Куп'янську, два гуртожитки в Балаклеї, є недобудови в Лозовій і Краснопавлівці. Ці об'єкти практично готові, невеликі фінансові вливання - і через 2-3 місяці їх можна надати під житло для переселенців».

За даними директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, сьогодні ще не прийнятий регламент робіт з відновлення довгобудів.

«Їх можна переробляти під гуртожитки - відповідно, буде більше житла малосімейного типу. Є варіант зробити невеликі квартири та розселити менше сімей, але для більш тривалого проживання», - пояснив Михайло Рабінович.

Він також зазначив, що програма реанімації довгобудів передбачає й реконструкцію деяких об'єктів соціальної сфери.