Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Послуги, які надаються в харківських центрах занятості, дієві й ефективні. Янтомас Хімстра

Послуги, які надаються в харківських центрах занятості, дієві й ефективні. Янтомас Хімстра

Директор ПРООН в Україні разом з головою Державної служби зайнятості (керівником Центрального апарату) Ярославом Кашубою відвідав 10 серпня Харківську область.

У ході робочої поїздки Янтомас Хімстра та Ярослав Кашуба ознайомилися з роботою міського та обласного центів занятості. Особливо вони відзначили професійність та дієвість роботи центрів з працевлаштування внутрішньо переміщених громадян.

«Я був приємно здивований, побачивши, що в Україні певні служби та організації переймаються потребами внутрішньо переміщених осіб. Наприклад, такої підтримки я жодного разу не бачив у Сирії – країні, де я працював і звідки поїхав два місяці тому. Україна – це точно не Африка і не Близький схід, тут внутрішньо переміщені особи знаходяться в значно кращих умовах,- зауважив  Янтомас Хімстра. - Повірте мені, в тих країнах, де існує подібна проблема, взагалі відсутня система працевлаштування. Тому те, що ми побачили в Харкові, надихає на подальшу роботу».

Директор ПРООН в Україні звернув увагу на високий рівень співпраці, який існує між урядовими та неурядовими організаціями. Також він позитивно оцінив модернізацію системи працевлаштування в Україні.

«Вже не будуть, як раніше, просто видавати гроші безробітним, тепер в центрі уваги - людина, яка бажає працювати. Якщо уряд і далі підтримуватиме ці дії, ми також будемо надавати допомогу від ПРООН і навіть збільшувати її. Водночас наші програми спрямовані на те, щоб внутрішньо переміщені особи мали можливість створити власний бізнес», - розповів Янтомас Хімстра.

Наприклад, в Харківському обласному центрі занятості директор ПРООН в Україні дізнався, що вже підготовлені і очікують на фінансування 80 бізнес-пропозицій, які можна підтримати за допомогою малих грантів. Янтомас Хімстра зазначив, що за підтримки ПРООН у Харкові та області можливо створити сприятливе середовище для розвитку малого й середнього бізнесу.

Більше фото