Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відсвяткували День будівельника

У Харкові відсвяткували День будівельника

У заходах, що пройшли 6 серпня в ЦПКіВ ім. Горького, взяв участь заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він привітав працівників галузі з професійним святом та побажав, щоб їх праця завжди була затребуваною, а працювати доводилося під мирним небом.

Євгеній Шахненко зазначив, що голова ХОДА Ігор Райнін приділяє багато уваги вирішенню проблемних питань будівельної галузі регіону. «Під його керівництвом ми на обласному рівні будемо вирішувати питання підведення комунікацій до будівельних об'єктів. Якщо зняти це навантаження із забудовників, нам вдасться знизити собівартість житла», - пояснив заступник керівника облдержадміністрації.

Він також підкреслив, що проблемні питання будівництва сьогодні вирішуюься як на державному, так і на регіональному рівнях.

«Великі надії будівельники покладають на децентралізацію. Вже прийнятий закон, згідно з яким з 1 вересня органи архітектурно-будівельного контролю почнуть підпорядковуватися місцевим органам влади. Це спростить роботу наших забудовників, і, що дуже важливо, дозволить позбавитися корупції. Крім того, сьогодні готується законопроект, згідно з яким ліцензії на будівельну діяльність видаватимуть незалежні будівельні асоціації, до складу яких входитимуть шановні та досвідчені представники галузі. Сьогодні, коли ліцензії видає ДАБК, у будівництво, на жаль, приходить багато непрофесіоналів, випадкових людей», - розповів Євгеній Шахненко.

Центральним заходом свята у парку ім. Горького став чемпіонат з доміно - улюбленої гри будівельників.

«Ми заснували цю традицію вже більше 5 років тому, і щороку представники всіх компаній Харківської області з величезним задоволенням збираються на чемпіонат, бо доміно для них - справжнє свято», - пояснив такий вибір святкової програми заступник голови ХОДА.

Також на честь Дня будівельника в головному міському парку пройшов конкурс дитячого малюнка на асфальті та концерт за участю творчих колективів Харківщини.