Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення голови Харківської облдержадміністрації

Звернення голови Харківської облдержадміністрації

Напередодні виборчої кампанії у Харкові, на жаль, активізувалися безвідповідальні та деструктивні елементи.

Багато хто з них ще зовсім недавно, перебуваючи при владі, грабував країну та кожного з нас, упиваючись своєю могутністю та безкарністю. Це вони примушували приймати неправосудні рішення, безсоромно втручаючись у здійснення правосуддя. Тепер, повалені волелюбним українським народом, вони перетворилися на маргіналів, закликаючи до акцій непокори із будь-якого надуманого приводу. Ось і цього разу, прикриваючись депутатським мандатом, вони намагаються спонукати представників влади та юстиції «тиснути» на конкретних посадових осіб для прийняття на свою користь незаконного рішення. Запевняю всіх - органи юстиції та судової влади в Харківській області працюватимуть виключно в правовому полі, і ми не допустимо втручання в їх роботу.

Ніхто - ні влада, ні вулиця - не будуть тиснути на органи юстиції та правосуддя. Такий тиск КАРАЄТЬСЯ ЗАКОНОМ, незважаючи на особистість і статус порушника. Ми обов'язково реформуємо суд, який, я впевнений, стане зразком справедливості. Ті, хто спробує дестабілізувати ситуацію в регіоні, закликаючи харків'ян брати участь у різних ПОЛІТИЗОВАНИХ І НАДУМАНИХ «акціях», будуть притягнуті до відповідальності незалежно від їх політичної приналежності.

За останні місяці ситуація в Харківській області стабілізувалася, до міста повернулися свята, концерти, масові та спортивні заходи, мирне життя. Очевидно, така ситуація не влаштовує окремі радикальні політичні сили. Саме тому в харківському офісі «Партії Регіонів», що змінила лише вивіску на фасаді будівлі, міліцією виявлено 49 спортивного вигляду та статури молодих людей - до речі, майже 30 з них зовсім не харків'яни, а мешканці інших областей. Що робили іногородні бійці в цій будівлі? Невже захищали інтереси харків'ян? Хто? Мешканці Дніпропетровської, Запорізької та інших областей? Для чого їх звезли до Харкова в одне місце та в той самий час?

Підкреслюю: порушити мирне життя харків'ян, стабільність і спокій в області ми нікому не дозволимо. Ми не дамо перетворити наш мирний і красивий край на зруйнований терористами й диверсантами Донбас. Закликаю забезпечити в регіоні мир, стабільність і законність.

Ми - проти заворушень і війни! Ми - за мир! І цей мир будемо відстоювати.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін