Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область бере участь у проекті впровадження електронних послуг для отримання екологічних дозволів

Харківська область бере участь у проекті впровадження електронних послуг для отримання екологічних дозволів

Про питання впровадження в Україні електронних дозвільних документів йшлося на засіданні круглого столу в Києві

В засіданні взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА.

Як повідомив директор Департаменту Андрій Тимчук, сьогодні проект, який покликаний перевести паперовий документообіг в електронний вигляд, працює тільки в низці областей і стосується документу дозвільного характеру «Декларація про відходи». Цей проект впроваджується в рамках програми «Український інститут газу нетрадиційних джерел», який реалізується компанією «Шелл» в Україні.

«Харківська область брала участь в обговоренні цього проекту. Ми внесли пропозиції зі змінами до законодавчої бази, які повинні враховуватися, на наш погляд, при впровадженні цієї системи, а також низку зауважень щодо технічної роботи системи», - зазначив Андрій Тимчук.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації додав, що перехід від паперової системи документообігу до електронної повинен відбудуться обов'язково, але для цього необхідний час.

«Переваги нової системи - у швидкості оформлення документів. Наприклад, приватний підприємець замість того, щоб йти до дозвільного центру, заповнювати папери і потім подавати їх інстанціям, може запросто заповнити певну форму і відправити інтернетом. До того ж, так зникає горезвісний людський фактор», - пояснив Андрій Тимчук.

Довідка. Електронні послуги для отримання екологічних дозволів належать до 10 найпоширеніших електронних адміністративних послуг у світі і доступні в 40 країнах. Запровадження інструментів електронного урядування для дозвільних процедур у сфері охорони довкілля в Україні є пріоритетним напрямом переведення державних послуг в електронну форму. Електронні послуги можуть запрацювати на повну силу до кінця поточного року.