Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цьогоріч в області більше 300 осіб звернулися за допомогою, стикнувшись з випадками торгівлі людьми

Цьогоріч в області більше 300 осіб звернулися за допомогою, стикнувшись з випадками торгівлі людьми

Про це повідомляють в управлінні організації соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення ХОДА.

«В Харківській області у цьому році одній особі встановлено статус постраждалої від торгівлі людьми, 386 особам надано комплекс послуг недержавними організаціями, які функціонують на території області», -  йдеться в повідомленні.

В той же час, підрозділами Управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ МВС України в Харківській області викрито 14 злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, затримано 5 осіб, які займались злочинною діяльністю у зазначеній сфері, до суду направлено 20 кримінальних проваджень з обвинувальними актами.

В цілому, за даними Міністерства соціальної політики України, станом на 22 липня 94 громадянам встановлено статус особи, постраждалої від торгівлі людьми, серед яких 88 - громадяни України і 6 іноземців (громадяни Пакистану, Молдови та РФ). З тих постраждалих - 39 чоловіків, 39 жінок і 16 дітей», - йдеться у повідомленні.

Частіше всього зустрічаються випадки трудової експлуатації (42), чимало випадків - сексуальної (24), 19 осіб було залучено до жебракування. Постраждалих від змішаної експлуатації - 4, у 3 осіб зафіксовано вилучення органів. Здійснено 2 спроби продажу малолітньої дитини.

«Випадки примусу до нелегальної праці найчастіше фіксуються в РФ та Україні (по 37). На другому місці – Турція (6) та Польща (5). В Молдові, Азербайджані та Ізраїлю зафіксовано 2 такі події, в інших країнах – Сербії, Греції та Німеччини – по одній», - розповіли в міністерстві.

Права особи, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми та якій встановлено статус постраждалої від торгівлі людьми

Довідка. За результатами репрезентативного опитування населення, здійсненого на замовлення Міжнародної організації з міграції (МОМ), частка тих, хто працює за кордоном неофіційно, зросла з 28% станом на 2011 р. до майже 41% від усіх українців, які працювали за кордоном на момент цьогорічного опитування.

Що стосується основних країн призначення трудової міграції, привабливість Росії скоротилася в останні роки: якщо у 2011 році її розглядали 18% охочих працювати за кордоном, то тепер таких 12%. Водночас, привабливість Польщі зросла з 7% 2006 року, коли було здійснено перше аналогічне дослідження, до 30% сьогодні. Лідерство в рейтингу привабливості з Польщею поділяє Німеччина, на третьому місці – Італія, де хочуть працювати 19% потенційних трудових мігрантів з України; за ними йдуть США (15%), Велика Британія та Росія (12%), Канада і Чехія (11%).