Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін домігся виділення 65 млн грн на реконструкцію філармонії

Ігор Райнін домігся виділення 65 млн грн на реконструкцію філармонії

Результатом тривалих переговорів, які вів голова ХОДА, стало виділення урядом суми, необхідної для завершення реконструкції філармонії.

Планується, що новий органний зал зможе прийняти гостей уже до кінця року.

«Вчора уряд прийняв рішення, 65 мільйонів ми вам виділяємо на добудову філармонії. Усього на область виділено 152 млн з фонду регіонального розвитку», - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході розширеної наради за участю членів Кабінету Міністрів України та голів облдержадміністрацій східних і південних регіонів, що пройшла в Харківській облдержадміністрації 31 липня.

Після відвідин Харківської філармонії міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко зазначив, що цей об'єкт - у пріоритеті.

«Зусиллями обласної адміністрації цей комплекс виводиться в один пусковий об'єкт, тому що одна основна мета - Фонд регіонального розвитку має фінансувати ті об'єкти, які повинні бути закінчені в 2015 році, - зазначив Геннадій Зубко. - І саме органний зал був представлений як інвестиційний об'єкт, щоб додатково його профінансувати - ще 65 млн грн. Таким чином, в обласному центрі - місті Харкові - буде відкрито органний зал».

Уже в кінці 2015 року філармонія зможе приймати глядачів і частково компенсувати деякі витрати (у зимовий період тільки на опалення комплексу йде 1,5 мільйона гривень). Для завершення робіт на першому пусковому комплексі філармонії необхідно співфінансування з бюджету області, повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. За його інформацією, на реконструкцію даного об'єкту з казни регіону виділять близько 8 млн грн.

«Після освоєння і запуску першого пускового комплексу, який включає в себе закінчення будівництва органного залу і підведення комунікацій, а також установку органу та обладнання, ми зможемо запросити сюди глядача», - запевнив Євгеній Шахненко.

Нагадаємо, реконструкція Харківської філармонії почалася в 2006 році.

Фото з наради за участю членів Кабінету Міністрів України та голів облдержадміністрацій східних і південних регіонів