Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Поліцейські з'являться на вулицях Харкова 19 вересня

Поліцейські з'являться на вулицях Харкова 19 вересня

31 липня члени Кабінету Міністрів України познайомилися з мешканцями регіону, які проходять курси професійної підготовки працівників нової патрульної служби.

Під час відвідування Харківського національного університету внутрішніх справ Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що у поліцейських, набраних у Харкові, за результатами тестів виявився найвищий рівень IQ серед новобранців усіх міст України.

«Реформа поліції дійшла до міста Харкова. Я вражений інтелектуальним потенціалом нових поліцейських, які повинні вийти на вулиці міста з 19 вересня, - заявив Арсеній Яценюк. - Ці люди - обличчя реформ української правоохоронної системи».

«Навчання та підготовка одного нового поліцейського обходиться в 128 тис. грн, - повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. - 90% цих коштів будуть спрямовуватися з держбюджету, а решта залучені завдяки нашим партнерам з ЄС, Америки, Канади та Японії».

Заступник міністра МВС Ека Згуладзе підкреслила, що всі поліцейські з вищою освітою отримають звання лейтенантів, а решта - сержантів. При цьому звання не впливатиме на те, кого призначать на посаду керівника патруля. Ека Згуладзе запевнила, що до одного патруля не зможуть потрапити родичі та закохані, а також близькі друзі. Також поліцейські не патрулюватимуть в рідному районі поблизу власного будинку.

Довідка. Планується, що в Харкові будуть нести службу 800 патрульних. До кінця 2015 року в Україні повинні набрати 7 тис. патрульних, а потім - 150 тис. На сьогоднішній день в Києві, де стартувало нововведення, з різних причин було звільнено 12 патрульних.

Більше фото