Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласний будинок дитини №1 передали апарат для реабілітації малюків з руховими порушеннями

В Обласний будинок дитини №1 передали апарат для реабілітації малюків з руховими порушеннями

Велотренажер для механотерапії з вбудованим комп'ютером не тільки допомагає рухатися дітям з мінімальною активністю рук і ніг, але й самостійно підбирає потрібний режим.

 

 

 

 

 

 

 

Займатися на такій «розумній» машині зможуть і вихованці Обласного спеціалізованого будинку дитини №1, і маленькі пацієнти, які проходять тут реабілітацію разом з батьками.

«У нас в регіоні - чотири будинки дитини, які повністю фінансуються з обласного бюджету. Обласний бюджет на 100% покриває видатки по захищених статтях, але для придбання такого сучасного устаткування потрібні додаткові матеріальні ресурси, - підкреслив т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. - Завдяки БФ «Допомагати просто» будинок дитини отримав обладнання, яке дозволить дітям з важкими патологіями пройти дуже важливу і потрібну для них реабілітацію».

В Обласному спеціалізованому будинку дитини №1 зараз перебуває 31 вихованець (17 дітей були евакуйовані з Донецької та Луганської областей). Крім того, протягом року місячний курс реабілітації тут проходять 350 дітей зі складними патологіями з родин, які у тому числі переїхали з зони проведення АТО. За словами персоналу, якщо раніше вони розробляли ручки й ніжки за допомогою масажу, то тепер всі діти, які мають рухові порушення, додатково зможуть займатися на «розумному» велотренажері. «В принципі, цей унікальний апарат з Німеччини можна використовувати для дітей з дитячим церебральним паралічем, з ортопедичною патологією, для малюків, які перенесли складні пологи або потрапили в ДТП. Діапазон таких захворювань дуже широкий, - пояснює головний лікар Обласного спеціалізованого будинку дитини №1 Роман Марабян. - Важливо, що це дуже «розумна» машина, яка відчуває хвору дитину. Через комп'ютер ми задаємо певний режим і, якщо малюку важко, то комп'ютер миттєво реагує й самостійно зменшує навантаження й уповільнює рухи. Апарат сам керує всім реабілітаційним процесом та допомагає і фахівцю, і дитині чітко рухатися до наміченої мети».