Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області перевірили готовність служб цивільного захисту до стихійного лиха

У Харківській області перевірили готовність служб цивільного захисту до стихійного лиха

28 липня пройшло засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС під керівництвом заступника голови - керівника апарату ХОДА Вячеслава Аббакумова.

 

 

 

 

 

 

Засідання проходило в рамках командно-штабних навчань, в яких беруть участь директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Михайло Маюров та його заступник Сергій Осипенко.

Як пояснив Вячеслав Аббакумов, завдання навчань - відпрацювати дії органів управління та систем цивільного захисту Харківської області у разі виникнення надзвичайної ситуації природного та техногенного характеру.

У ході засідання учасники відпрацювали ситуацію, що умовно виникла внаслідок складних погодних умов. Від стихії «постраждали» Валківський, Дергачівський та Зміївський райони, керівники яких прозвітували про передбачені дії в умовах надзвичайної ситуації. Також про свою участь у ліквідації наслідків НС розповіли керівники департаментів ХОДА та всі відповідні служби (ДСНС, газова, автодорожня, епідеміологічна, екологічна та ін.).

«Ми з'ясували, що керівники в районах готові до надзвичайних ситуацій. Вони змогли знайти вихід навіть з тих ситуацій, до яких не готувалися заздалегідь, ми змоделювали ці ситуації по ходу навчань», - підсумував Вячеслав Аббакумов.

Заступник голови ХОДА також акцентував увагу учасників засідання на питанні пожежної безпеки, особливо актуальному в літній період.

«У понеділок я провів близько 5 годин на гасінні пожежі в харківському НДІ радіотехнічних вимірювань. І зміг переконатися в тому, що всі служби реагують на ситуацію на вищому рівні: протягом мінімального часу на місце прибули і міліція, і швидка, і газова служба, і електрики. Але пожежникам довелося працювати в дуже складних умовах, тому що керівництво інституту не виконувало заходи протипожежної безпеки, - розповів Вячеслав Аббакумов. - На жаль, це тенденція: у Харкові за тиждень було 3 пожежі на верхніх поверхах будинків».

Через мораторій на перевірки сьогодні інспектори не можуть відслідковувати дотримання заходів безпеки на підприємствах. Тому Вячеслав Аббакумов доручив головам РДА особисто переконати керівників районних підприємств у необхідності протипожежних заходів і проконтролювати їх виконання.