Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області зросли обсяги пасажирських перевезень

У Харківській області зросли обсяги пасажирських перевезень

За перше півріччя послугами транспорту в регіоні скористалися понад 320 тис. пасажирів (на 6,8 % більше, ніж за той самий період 2014 року). Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

 

 

 

 

 

 

Найбільш активно подорожують жителі таких густонаселених районів області, як Балаклійський, Чугуївський, Куп’янський, Дергачівський та Зміївський.

«Позитивна динаміка пасажирських перевезень спостерігається в області з початку року. При цьому в середньому по Україні цей показник знизився майже на 12%», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також додала, що з метою поліпшення транспортного обслуговування населення Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА оголошено конкурси на перевезення пасажирів на деяких маршрутах загального користування, зокрема у Лозівському та Сахновщинському районах. Крім цього, для зручності пасажирів та підвищення комфорту при перевезеннях до садівничо-городніх ділянок було вирішено збільшити кількість рейсів на приміському маршруті Харків (АС-4) - Стрілеча (Гоптівка) у будні та призначена робота додаткового автобусу по вихідним дням.

Справка. Порівняно з відповідним періодом 2014 року обсяги пасажирських перевезень автомобільним транспортом зросли на 2,5% (послугами скористалися майже 64 млн пасажирів). Залізничним транспортом відправлено 31,6 млн пасажирів, що на рівні відповідного періоду минулого року.