Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХОДА розповіли - як підприємцям отримати гранти от ЄБРР

В ХОДА розповіли - як підприємцям отримати гранти от ЄБРР

Стати учасниками програми ЄБРР щодо підтримки малого та середнього бізнесу можуть харківські підприємства приватної власності, в якій більше ніж 50% належить громадянам України.

 

 

 

 

 

 

 

Штат цих підприємств не повинен перевищувати 250 працівників. Крім того, на отримання гранту від ЕБРР можуть претендувати компанії, які працюють на ринку не менше двох років й до того ж мають гарну ділову репутацію та позитивну динаміку розвитку виробництва.

ЄБРР пропонує харківським підприємцям гранти (безповоротну фінансову допомогу) у розмірі до 10000 євро для часткової оплати послуг висококваліфікованих консультантів, які здатні якісно трансформувати їх бізнес. Тому ще одна з обов’язкових умов щодо отримання гранту – це потреба підприємств у таких бізнес-консультантах.

Як відмічають у Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону, у програмі Європейського банку можуть взяти участь підприємства будь-якого сектору економіки, крім фінансового, страхового, тютюнового, ігрового, військово-промислового, або такі, що виробляють міцні алкогольні напої.

ЄБРР надає гранти на реалізацію наступних цілей:

- Стратегія: стратегічне планування, бізнес-план, ТЕО, пошук партнера; 
- Маркетинг: дослідження ринку, створення бренду, маркетингова стратегія, електронна комерція (в т.ч. створення веб-сайту);
- Організація: вдосконалення організаційної структури, управління персоналом;
- Операційна діяльність: оптимізація бізнес-процесів, управління логістикою;
- IT: системи управління інформацією, комп`ютеризовані виробничі системи, системи управління ресурсами підприємства;
- Інженерні рішення: проектування; 
- Управління якістю: стандарти серії ISO, безпека харчових продуктів, охорона праці і безпека на робочому місці;
- Енергоефективність: енергоаудит, впровадження енергоефективних технологій та відновлювальних джерел енергії;
- Охорона навколишнього середовища: оцінка, управління та контроль впливу на навколишнє середовище;
- Облік та фінансова звітність: управління фінансами, перехід на МСФЗ.

Для отримання більш детальної інформації підприємцям пропонують звертатися до Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні за адресою: вул. Немировича-Данченка, 16, м. Київ, 01133, Україна. Тел. (044) 277 1145, факс (044) 277 1160, e-mail: knowhowukraine@ebrd.com,www.ebrd.com/knowhowFacebookLinkedIn.

Нагадаємо, бізнес-зустріч директору Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунера та фахівців банку з власниками та керівниками малого та середнього бізнесу Харківської області відбулась 14 липня за підтримки ХОДА. Фахівці банку роз'яснили всі особливості та переваги програм, учасниками яких можуть стати підприємства. У першу чергу, мова йшла про надання допомоги консалтингових компаній і грантів на оплату їх послуг.

Довідка. ЄБРР - найбільший фінансовий інвестор в Україні. Його власниками є 64 країни та дві міждержавні організації. Грантову підтримку малому і середньому бізнесу в Україні ЄБРР надає з 2010 року. За п`ять років він надав гранти понад 460 підприємствам України на суму понад 7,5 млн євро. Фінансування забезпечив Європейський Союз та країни-донори.