Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У серпні більше 3 тисяч дітей Харківщини відправлять на відпочинок за рахунок коштів обласного бюджету

У серпні більше 3 тисяч дітей Харківщини відправлять на відпочинок за рахунок коштів обласного бюджету

24 липня в дитячих таборах області почали відкриватися треті, серпневі, зміни. У Департаменті у справах молоді та спорту повідомили, що 27 стаціонарних закладів відпочинку будуть завантажені на 100%.

 

 

 

 

 

 

 До них планують прийняти близько 3,5 тисяч дітей. Із них 1745 – діти пільгових категорій, які відпочиватимуть за кошти обласного бюджету. Крім того, 1500 дітей соціально незахищених категорій відпочинуть за рахунок обласного бюджету в таборах курортних регіонів: у Херсонській, Запорізькій та Львівській областях.

«Серед них обов’язково будуть діти вимушених переселенців, а також діти, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь у проведенні антитерористичної операції. Голова ХОДА Ігор Райнін видав розпорядження, згідно з яким цих дітей віднесли до пільгових категорій, тож всі вони можуть отримати путівки. Єдина умова – бажання батьків, - зазначила заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Лариса Козлова. - На сьогодні за кошти обласного бюджету вже оздоровили майже 1000 дітей переселенців та майже 200 дітей учасників АТО».

Загалом, у 2015 році з обласного бюджету виділили 22 млн грн на придбання путівок для майже 6 тисяч дітей пільгових категорій.

Нагадаємо, в цьому році Фонд соціального страхування припинив фінансувати дитяче оздоровлення. Як зазначав заступник голови ХОДА Марк Беккер, через це з ініціативи губернатора на придбання путівок для дітей пільгових категорій з обласного бюджету було виділено в 4 рази більше коштів, ніж торік. Крім того, для того, щоб зменшити вартість путівок до місцевих таборів, 12 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку звільнили від сплати земельного податку, 3 заклади звільнили від податку на нерухоме майно, один заклад - від податку на прибуток. Ще в одному таборі послуги з благоустрою території надаються за рахунок коштів місцевого бюджету.

Довідка. Влітку 2015 року Харківська облдержадміністрація організувала оздоровлення та відпочинок дітей в 714 закладах оздоровлення та відпочинку на Харківщині (це стаціонарні та пришкільні табори), а також у 3 таборах в Херсонській, Запорізькій та Львівській областях.

Загалом за перші два місяці літніх канікул у таборах різного типу встигли відпочити 145,5 тисяч дітей з Харківської області, серед них 95,5 тисяч – діти соціально незахищених категорій. Всього в цьому році заплановано оздоровити майже 200 тисяч юних мешканців регіону.