Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні п'ять місяців ми виявили більше фактів корупції, ніж за попередні п'ять років. Ігор Райнін

За останні п'ять місяців ми виявили більше фактів корупції, ніж за попередні п'ять років. Ігор Райнін

24 липня в ході запису програми «Суспільний інтерес» голова Харківської облдержадміністрації повідомив про результати боротьби з корупцією в області. На запитання журналістів разом з Ігорем Райніним відповіли керівники силових відомств регіону: начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар, керівник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв і прокурор області Юрій Данильченко.

«Я задоволений діяльністю керівників прокуратури, СБУ та МВС щодо антикорупційної боротьби, - заявив голова облдержадміністрації. - Більшість корупційних дій розкрито самими відомствами. Це говорить про те, що керівники харківських правоохоронних структур налаштовані на боротьбу».
Ігор Райнін звернувся до всіх мешканців Харківської області з проханням не давати хабарів. «Це перша умова, за виконання якої система боротьби з корупцією буде працювати», - підкреслив він. 

Також голова облдержадміністрації нагадав про затримання корупціонерів, які провели правоохоронці Харківської області за останні п'ять місяців.

«Починаючи з лютого, був затриманий перший заступник начальника Чугуївського райвідділу міліції, начальник Жовтневого райвійськкомату, начальник відділу з виявлення податкових злочинів харківської податкової, заступник начальника Ізюмського райвідділу міліції, начальник Куп'янської фінансової інспекції (колишнє КРУ), Дворічанський селищний голова, обидва заступники начальника Київського райвідділу міліції по роботі з дільничними, заступник начальника міліції міста Харкова, начальник відділу ДАІ області, заступник начальника Департаменту телекомунікацій і зв'язку Харківської міськради, Люботинський міський голова, начальник управління Держземагентства у Первомайському районі, директор Департаменту житлово-комунального господарства ХОДА, начальник відділу державної екологічної інспекції в Харківській області. Вчора був затриманий перший заступник начальника райвідділу міліції Вовчанського району, він же начальник слідчого відділу. До того ж багато було процесуальних дій стосовно працівників ДАІ та фіксальної служби. Всього у нас складено більше 100 протоколів про корупцію, напевно, це найбільш високий показник в Україні серед регіонів», - сказав Ігор Райнін.

Він підкреслив, що наступ на корупціонерів в регіоні - системний і стосується всіх без виключення.

«За ці п'ять місяців ми виявили більше корупційних моментів, ніж за попередні п'ять років. І це не пік активності, ми маємо масу розробок», - попередив голова Харківської облдержадміністрації.