Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області за підтримки міжнародних організацій облаштують ще один об’єкт для розміщення переселенців

В Харківській області за підтримки міжнародних організацій облаштують ще один об’єкт для розміщення переселенців

В рамках спільного проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на території Харківської області продовжується реалізація мікропроектів з облаштування об’єктів для розміщення та компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, в рамках розширення співробітництва з нашим регіоном керівництвом проекту було розглянуто та підтримано пропозицію Харківської облдержадміністрації щодо облаштування ще одного об’єкту для переселенців в Балаклійському районі області на загальну суму близько 1,5 млн грн. Зокрема, йдеться про реконструкцію соціального гуртожитка в місті Балаклія. Реалізація проекту дозволить розмістити тут більше 70 осіб.

«На сьогодні це вже п’ятий об’єкт для внутрішньо переміщених осіб, реконструкція якого фінансується за підтримки ЄС та ПРООН. Особлива увага в таких проектах приділяється об’єктам для громадян, що мають особливі потреби, а також сім’ям з дітьми. Крім того, ми активно працюємо над залученням і інших міжнародних партнерів. Зокрема, наразі підготовлені та подані на розгляд Європейського інвестиційного банку та Українського фонду соціальних інвестицій більше 200 проектних пропозицій, метою яких є поліпшення умов для розміщення тимчасових переселенців на території області», - зазначила Юлія Світлична.

Довідка. В рамках спільного проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Харківській області реалізуються 4 мікропроекти для внутрішньо переміщених осіб:

• Реконструкція приміщення дитячо-юнацької спортивної школи в Балаклійському районі (завершено). Загальна вартість – 452 417 грн, з них фінансування від ЄС/ПРООН - 362033 грн.

• Реконструкція приміщення Комунального закладу «Хорошевський геріатричний пансіонат» в Харківському районі (завершено). Загальна вартість – 859037 грн, з них ЄС/ПРООН – 687 583 грн.

• Капітальний ремонт територіального центру в Барвінківському районі (в стадії реалізації). Загальна вартість – 994 363 грн, з них ЄС/ПРООН – 782 320 грн.

• Капітальний ремонт приміщень Комунального закладу «Червонооскільський психоневрологічний інтернат» в Ізюмському районі (в стадії реалізації). Загальна вартість – 1 801 895 грн, з них ЄС/ПРООН – 1 397 472 грн.

Принципи розподілу фінансування об’єктів для переселенців: до 80% - від ПРООН та не менш 20% - від місцевих бюджетів.