Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині з'явиться регіональна Рада юстиції

На Харківщині з'явиться регіональна Рада юстиції

Сьогодні, 22 липня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов зустрівся з делегацією фахівців Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні». На зустрічі обговорили питання перспективного співробітництва Харківської області та Європейського Союзу в рамках проекту. Керівник проекту Віргіліюс Валанчюс розповів, що їх організація активно допомагає розробляти механізм впровадження Стратегії реформування судоустрою, судочинства і суміжних правових інститутів в Україні на 2015-2020 роки, яка відповідає європейським стандартам і практикам. Стратегія була прийнята в травні цього року. 

«У Харкові, Одесі та Львові ми почали пілотний проект. Створюємо дискусійні майданчики - регіональні Ради юстиції - де будемо збирати представників місцевої влади, юстиції, адвокатури, громадських організацій, щоб налагодити спільну роботу і обговорити існуючі питання», - зазначив Віргіліюс Валанчюс.

Перша подібна зустріч планується в Харкові в середині листопада і пройде в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого.

«Спілкування і ваша інтелектуальна допомога вкрай важливі. Це дозволить Україні обшліфувати діючі закони, що стане основою для дотримання законних прав та інтересів громадян, для дотримання Конституції всіма уповноваженими держорганами і владою на місцях», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

Директор Юридичного департаменту ХОДА Денис Дудник додав, що одним з пунктів Стратегії є забезпечення доступності безоплатної правової допомоги. Так, фахівці департаменту щопонеділка проводять юридичні консультації і, при необхідності, направляють мешканців області до безкоштовних адвокатів. Також при ХОДА працює Координаційна методична рада з правової освіти населення.

Перебуваючи в Харківській області, представники проекту ЄС також зустрілися з керівництвом Головного управління юстиції в області, Апеляційного суду області, прокуратури області, Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого та представниками Спілки адвокатів області.