Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Експерти розповіли журналістам Харківщини про процес об'єднання територіальних громад

Експерти розповіли журналістам Харківщини про процес об'єднання територіальних громад

У семінарі, організованому регіональним Офісом реформ, взяли участь близько 40 представників ЗМІ з усіх районів області. Захід пройшов у в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ХарРІ НАДУ). «Хочу передати вам вітання від голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. Реформи по добровільному об'єднанню громад стартували. Тепер наше завдання розібратися і донести до кожного мешканця в доступній формі інформацію про переваги, а також не допустити спекуляцій на цю тему. Для цього проводиться величезна робота й Офісом реформ, й Інститутом громадянського суспільства, й фахівцями облдержадміністрації в тому числі. Ми всі відкриті для спілкування», - зазначила перший заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління преси та інформації Вікторія Аннопольська.

Як реалізується в регіоні Закон України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» журналістам і редакторам розповіли експерти Офісу регіональних реформ, фахівці апарату Харківської облради, Харківської облдержадміністрації та науковці. З травня 2015 року експерти Офісу реформ побували практично в кожному районі Харківської області, роз'яснюючи аспекти децентралізації, але для журналістів районних ЗМІ такий семінар проводився вперше. За словами організаторів, мас-медіа - це основний рупор, який допоможе донести правду про впроваджуваної реформи та її перспективи.

«Тільки з моєю участю пройшло більше 50 семінарів для різних категорій населення. Крім того, багато зустрічей провели наші експерти та волонтери, - підкреслила директор Харківського регіонального офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування та децентралізації повноважень органів виконавчої влади Діана Баринова. - На жаль, деякі голови сільрад, які не хочуть залишати свої теплі кабінети і нічого змінювати, нав'язують свої позиції людям. У свою чергу більшість хоче, щоб в Україні відбулися зміни, був якісно інший рівень життя, в тому числі й в селах. Реформа дає нам ці можливості. Для цього на посади керівників потрібно вибрати ефективних менеджерів, які будуть відповідальні перед територіальними громадами».