Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ПТУ Харківщини можуть об’єднати у нові багатопрофільні центри освіти

ПТУ Харківщини можуть об’єднати у нові багатопрофільні центри освіти

Питання щодо оптимізації мережі загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів розглядалося сьогодні, 21 липня, на селекторній нараді міністра освіти і науки Сергія Квіта з головами обласних адміністрацій. Як зазначив Сергій Квіт, сьогодні головна ідея освітян - це створення на базі закладів професійної технічної освіти регіональних багатопрофільних центрів професійної освіти. Тому замість десятків ПТУ в кожній області функціонуватимуть декілька таких центрів. Також в Україні будуть закриті деякі школи малої наповненості. Як сказав міністр, такі учбові заклади вимагають значних коштів на їх утримання, при цьому вони не в змозі надати учням якісної освіти.  

За словами директора Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолія Бабічева, процес переформатування і оптимізації професійно-технічних закладів відбувається і на Харківщині. Зокрема, до профільного міністерства вже направлена пропозиція з об’єднання 8 ПТУ у 3 нових центри. Крім того, в області планується реорганізувати або закрити 43 школи малої наповненості.

Щодо забезпечення доставки школярів до учбових закладів Анатолій Бабічев повідомив, що на Харківщині цьому питанню приділяється особлива увага.

«Ми чи не єдина область в Україні, де завдяки безпосередньо голові облдержадміністрації Ігорю Райніну в цьому році на сесії обласної ради двічі виділялись кошти на купівлю шкільних автобусів. Так, до кінця жовтня з обласного бюджету будуть виділені гроші на купівлю 10 автобусів», - зазначив директор департаменту.