Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Факти забруднення нафтопродуктами річки Студенок підтвердились

Факти забруднення нафтопродуктами річки Студенок підтвердились

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, щодо факту забруднення нафтопродуктами р. Студенок (Харківський район) Держекоінспекція відібрала 3 проби поверхневих вод в трьох точках. Проба №1 була з містка «Кубишин» біля будинку №2 по вул. Жовтневій (в межах смт Васищеве), проба №2 – місце скиду по вул. Орешкова (смт Васищеве) зливового колектору промислової зони, що знаходиться по вул. Промислова, проба №3 – з містка біля будинку №24 по вул. Річна (смт Васищеве). 

За результатами лабораторних досліджень в пробі №2 виявлені значні перевищення вмісту забруднюючих речовин (згідно з СанПин №4630-88 для водойм культурно-побутового призначення) за амонієм, БПКП (біологічне споживання кисню), нафтопродуктами, незначне перевищення за ХСК (хімічне споживання кисню). У пробі №3 виявлено значне перевищення вмісту нафтопродуктів, незначне перевищення за ХСК. У пробі №1 перевищень вмісту забруднюючих речовин не виявлено.

За фактом виявлених перевищень вмісту забруднюючих речовин у р. Студенок Держекоінспекція направила лист до прокуратури Харківської області для вжиття заходів прокурорського реагування.