Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Допомога, яка надається переселенцям міжнародними організаціями, повинна бути адресною. Сергій Стороженко

Допомога, яка надається переселенцям міжнародними організаціями, повинна бути адресною. Сергій Стороженко

За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна його радник з правових питань Сергій Стороженко провів зустріч з головою польового офісу УВКБ ООН в Харкові Аслаком Гімсе Сулумсмуємом. У розмові також брав участь керівник регіонального відділення товариства «Червоний Хрест» Костянтин Башкіров. Під час зустрічі Сергій Стороженко та представники міжнародних організацій обговорили актуальні питання, пов'язані з тимчасово переміщеними особами, що проживають в Харківській області. «Між нами відбулась чесна, відкрита та транспарентна розмова про надання переселенцям передбачених чинним законодавством послуг та пільг, а також про соціально-політичну ситуацію в регіоні», - зазначив радник голови області з правових питань.

За словами Сергія Стороженка, одним з важливих аспектів бесіди стала допомога, яка надається вимушеним переселенцям міжнародними організаціями.

«Я наполягав на тому, що іноземна допомога, особливо, грошова, має бути адресною та здійснюватися безпосередньо конкретним особам, визначеним ООН, і без будь-якої участі яких би то не було місцевих чиновників, - підкреслив Сергій Стороженко. - Крім того, ми домовилися, що такі зустрічі, під час яких обговорюватимуться необхідні процедури, передбачені як законодавством України, так і резолюціями ООН, стануть регулярними».