Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області встановили більше 700 «тривожних» кнопок для екстреного виклику міліції

В Харківській області встановили більше 700 «тривожних» кнопок для екстреного виклику міліції

Про це повідомив начальник управління Державної служби охорони при ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Дмитро Косінов. Він також розповів про правила поведінки і необхідні дії в екстрених ситуаціях. «Якщо ви стали жертвою вуличної злочинності, свідком порушення законності або підозрілих дій, ні в якому разі не втрачайте самоконтроль і негайно телефонуйте до міліції. Якщо ж можливості здійснити телефонний дзвінок немає - уважно озирніться навколо. На будівлях, розташованих на центральних вулицях Харкова та районних центрів, ви обов'язково побачите інформаційний стікер «Екстрений виклик міліції», - розповів правоохоронець.

Ці наклейки свідчать про те, що в приміщенні встановлено загальнодоступну кнопку виклику міліції. Тобто громадянину, щодо якого було скоєно правопорушення або який став свідком неправомірних дій, досить звернутися до співробітника цього об'єкта з проханням викликати міліцію. Після того, як адміністрацією об'єкта буде натиснута «тривожна кнопка», найближча група затримання ДСО прибуде до місця виклику протягом 3-5 хвилин.

На сьогоднішній день більшість таких кнопок встановлені на центральних і потенційно небезпечних вулицях Харкова та районних центрів, а також у магазинах, аптеках, пунктах обміну валют. Як правило, вони працюють цілодобово. Всього таких «тривожних» кнопок на Харківщині - понад 700.

Як запевнив начальник управління Державної служби охорони при ГУМВС України в Харківській області, «тривожні» кнопки є ефективним заходом у забезпеченні профілактики правопорушень в громадських місцях, а також надання своєчасної та дієвої допомоги населенню правоохоронними органами.

Повний список адрес, де встановлені «тривожні» кнопки ДСО, можна подивитися тут.