Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 150 мобілізованих мешканців області вже направлені до військ

Понад 150 мобілізованих мешканців області вже направлені до військ

Сьогодні, 9 липня, зі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату (ХОВК) відправлено першу команду військовослужбовців, призваних в рамках проведення 6-ї хвилі часткової мобілізації. Так, понад 150 осіб поповнили лави військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України. За словами командування ХОВК, відсьогодні усі райвійськкомати перейшли до практичної фази проведення мобілізаційного заходу, в ході якого до середини серпня з регіону необхідно призвати декілька тисяч осіб.

«З 19 червня до 8 липня ми викликали до РВК для перевірки даних приблизно 5 тис.осіб. До перших команд мобілізованих, яких ми відправлятимемо найближчими днями, увійшло чимало добровольців та патріотів. Так, кожен третій-четвертий харків’янин не став чекати повістки з РВК, а сам попросився до армії», - зауважив виконуючий обов’язки військового комісара ХОВК полковник Володимир Козак.

Офіцери ХОВК відзначають, що найбільша активність у прибутті за повісткою вже традиційно спостерігається у сільській місцевості. Тому цього тижня серед перших мобілізованих в регіоні військовослужбовців - приблизно 60-70% мешканців невеликих населених пунктів.