Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У форумі AGROPORT-2015 візьмуть участь не менше 300 компаній з усього світу

У форумі AGROPORT-2015 візьмуть участь не менше 300 компаній з усього світу

На даний момент заходом, який пройде за підтримки ХОДА на території Харківського аеропорту з 15 по 17 жовтня, зацікавилися учасники з 18 країн. Про це віце-президент групи DCH Олена Дерев'янко повідомила 9 липня під час прес-конференції «Реалізація регіональних аспектів реформування аграрного сектора на прикладі проведення міжнародного форуму «AGROPORT-2015». Агрофорум, який пройде в рамках Міжнародного року грунтів, оголошеного ООН, стане єдиною подією в Україні, включеною до всесвітнього календаря FAO (Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН).

«В першу чергу, я хочу подякувати керівництву області за підтримку заходу, значення якого важко переоцінити. AGROPORT - це постійно діючий проект, головне завдання якого - сприяти популяризації сільгосптоваровиробників та фермерських господарств Харківської області та залученню інвестицій в галузь. На даний момент заходом зацікавилися учасники з 18 країн. Причому не тільки з Європи, а всіх континентів - Америки, Азії, Африки, тобто всі прапори в гості їдуть до нас», - підкреслила Олена Дерев'янко.

На захід запрошені сільгоспвиробники, підприємства супутніх галузей, фінансові, інвестиційні та страхові структури, вищі навчальні заклади і науково-дослідні організації. За попередніми прогнозами, у форумі візьмуть участь не менше 300 компаній з усього світу. За словами організаторів, цього року вже буде працювати не один майданчик, а три. Причому заплановані заходи охоплять всі аудиторії та будуть цікаві як новачкам, які тільки планують зайнятися агрофермерством, так і тим, хто працює в цій галузі не перший рік.

«Великі сільгоспвиробники вже досить активно працюють не тільки на внутрішньому, але й зовнішньому ринку. Нам необхідно підтягнути саме фермерські господарства та навчити їх працювати відкрито, доступно та якісно. Вони повинні прагнути до тієї якості продукції, яка є в європейських країнах», - у свою чергу зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер.