Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Демобілізовані змогли знайти роботу на ярмарку вакансій

Демобілізовані змогли знайти роботу на ярмарку вакансій

У Харківському обласному центрі зайнятості пройшов ярмарок вакансій для демобілізованих із зони АТО військовослужбовців. Тим, хто прийшов, пропонували роботу в установах пенітенціарної служби, в надзвичайній і прикордонній службі, в батальйонах особливого призначення патрульної служби міліції, а також на підприємствах концерну «Укроборонпром» у Харкові. Всього близько 400 вакансій від роботодавців, які зацікавлені взяти на роботу демобілізованих бійців. «Харківщина - один з лідерів за мобілізацію військовозобов'язаних. З іншого боку, ми розуміємо, що повинні працевлаштовувати тих хлопців, які зараз демобілізувалися. Або перекваліфікувати їх, щоб вони могли повноцінно працювати, адже завдяки їм ми сьогодні можемо жити на мирній Слобожанщині. Наше завдання - щоб всі демобілізовані, які потребують допомоги держави, мали можливість працевлаштуватися. На ярмарку більшість вакансій - з гідною заробітною платою», - сказав т.в.п заступника голови ХОДА Вадим Глушко. 

За словами директора обласного центру зайнятості Володимира Міненка, зараз на обліку в центрі - 167 демобілізованих. Всього ж до області повернулися більше 1600 бійців АТО. «Центр зайнятості створив для демобілізованих дорожню карту для пошуку роботи. У брошурі можна знайти телефони та адреси центрів і всю необхідну інформацію для працевлаштування», - розповів Володимир Міненко.

Крім того, присутнім запропонували 33 тис. вакансій в цілому по Україні, 1,5 тис. вакансій по Харківській області, 1,4 тис. вакансій по Харкову. А фахівці служби зайнятості проконсультували бажаючих з пошуку роботи, професійної підготовки та перепідготовки, яка проводиться центром, підвищення кваліфікації, організації власної справи, написання професійного резюме та проходження співбесіди.

Також Вадим Глушко відвідав семінар з працевлаштування для тимчасово переміщених осіб, який пройшов на базі центру. На ньому були присутні 100 переселенців з Донбасу. «25 з них отримають міжнародні гранти від 50 до 90 тис. грн для того, щоб почати свій бізнес. Багато з тих, хто переїхав до нас з Луганської та Донецької областей, залишили там все. Ми постаралися по максимуму їм допомогти», - зазначив т.в.п заступника керівника регіону.