Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обладміністрація кардинально змінює підходи до міжнародної співпраці. Ігор Райнін

Харківська обладміністрація кардинально змінює підходи до міжнародної співпраці. Ігор Райнін

Голова ХОДА у своїй доповіді під час наради Президента України Петра Порошенка з головами облдержадміністрацій, що пройшла 8 липня в Одесі, повідомив про роботу керівництва області, спрямовану на зміцнення міжнародного іміджу регіону. «Ми кардинально міняємо підходи до міжнародної співпраці, залучення інвестицій та роботи з міжнародними фінансовими організаціями. Пасивність у цьому питанні дорівнює втраченим можливостям», - підкреслив Ігор Райнін. 

Він нагадав про те, що за ініціативою обладміністрації було створено Міжнародне агентство регіонального розвитку, а також укладені договори із зарубіжними партнерами, які здатні забезпечити підприємствам регіону та інших областей просування на зовнішніх ринках, доступ до перекредитування в іноземних банках і цілий спектр інших послуг.

«За підтримки фонду «Україна - США» та посольства США найближчим часом буде відкрито офіс Харківської області у Вашингтоні для лобіювання інтересів регіональної економіки на всіх міжнародних рівнях», - зазначив голова ХОДА.