Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін повідомив Петру Порошенку про хід регіональних реформ

Ігор Райнін повідомив Петру Порошенку про хід регіональних реформ

8 липня голова ХОДА виступив із доповіддю на нараді Президента України з головами обладміністрацій в Одесі. Ігор Райнін розповів про перетворення, які стартували в сферах освіти і науки, АПК, промисловості та громадської безпеки Харківській області. «Основне завдання в науково-освітній сфері - практичне спрямування наукового потенціалу. Для цього обласна адміністрація ініціювала об'єднання університетів області в консорціум. Мета - забезпечення конкурентного рівня освіти, а також спільного залучення інвестицій і грантів. Ця ініціатива повністю підтримана Радою ректорів Харківщини і вже реалізується», - підкреслив Ігор Райнін. Говорячи про перетворення, що відбуваються у сфері промисловості, голова ХОДА відзначив створений 24 червня кластер «Агротехніка», до якого увійшли сільгоспмашинобудівні підприємства регіону та вузи з кількох областей України. 

«Працюємо над створенням промислового кластера для масштабної модернізації житлово-комунального господарства енергоефективним обладнанням із локалізацією виробництва на території регіону. Це великий ринок. Тільки цього року на переоснащення об'єктів соціальної та бюджетної сфери область залучає близько 100 млн грн інвестицій», - доповнив керівник ХОДА.

Реформи вже стартували й у сфері громадської безпеки.

«Одним із ключових напрямів для нас стало кардинальне реформування й посилення роботи служби екстреної допомоги за єдиним номером «112». Як результат, кількість викликів за перше півріччя досягла більше 600 тисяч, і таке зростання є наслідком якості роботи, оскільки жодне зі звернень не залишилося без належного реагування та вирішення», - повідомив Ігор Райнін.

Він також нагадав, що Харківська область разом із трьома іншими регіонами визначена пілотною для реалізації проекту «Нова поліція».

«Робимо все необхідне, щоб восени нові патрульні поліцейські з'явилися на вулицях Харкова», - підкреслив голова ХОДА.