Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми значно поліпшили матеріально-технічну базу Харківського прикордонного загону і будемо працювати над цим далі. Ігор Райнін

Ми значно поліпшили матеріально-технічну базу Харківського прикордонного загону і будемо працювати над цим далі. Ігор Райнін

У ході робочого візиту до Золочівського району голова Харківської облдержадміністрації відвідав нове місце дислокації комендатури швидкого реагування Харківського прикордонного загону. Прикордонники розташувалися в будівлі колишньої школи в селі Цапівка Золочівського району. Напередодні вони отримали нову техніку від Президента України. Ігор Райнін теж приїхав до комендатури не з порожніми руками - прикордонникам він привіз холодильник. «За останній час ми значно поліпшили матеріально-технічну базу Харківського прикордонного загону і будемо працювати над цим далі. Зараз умови проживання військовослужбовців нормальні. Бійці оснащені й екіпіровані всім необхідним», - зазначив керівник ХОДА. Ігор Райнін поспілкувався з військовослужбовцями та підкреслив, що частина прикордонників брали участь у бойових операціях у зоні АТО. 

«Можу сказати, що настрій в особового складу бойовий», - сказав Ігор Райнін.

Начальник Харківського прикордонного загону полковник Олександра Крук повідомив, що особовий склад комендатури швидкого реагування налічує 506 осіб, у їх розпорядженні знаходяться більше 50 одиниць бойової та спеціальної техніки.

«Для мобільного перекидання озброєння та людей у нас є вантажівки і 8 мікроавтобусів, а спеціальні мобільні тепловізійні комплекси дозволяють вести спостереження на відстані до 3 кілометрів і вдень, і вночі. Можливості цієї техніки такі, що за гарної погоди на відстані 2 кілометри оператор може виявити в темний час доби навіть мишу», - пояснив Олександр Крук.

Мобільності харківським прикордонникам додадуть і 40 нових броньованих всюдиходів Volkswagen Amarok, повідомив начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-майор Олександр Біньковський. Він підкреслив, що це незамінна машина для екіпажу розрахунку міномета, що прийшла на заміну віджилим своє «УАЗам».

«Останній рік ми активно займаємося зміцненням пунктів пропуску на кордоні, а також інженерним обладнанням ділянок зеленої зони. Зокрема, цьому сприяє й оновлення автомобільного парку та озброєння. Ми повинні розуміти, що комендатура швидкого реагування - бойовий спецпідрозділ, який було створено для посилення охорони всієї ділянки кордону Харківського прикордонного загону», - заявив Олександр Біньковський.