Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Сковородинівку на «Містерії Купала» приїхали музиканти та майстри з Полтавської й Сумської областей

В Сковородинівку на «Містерії Купала» приїхали музиканти та майстри з Полтавської й Сумської областей

Дуже символічно, що прикордонний район Харківщини - Золочівський - став напередодні свята Івана Купали центром народних традицій, зазначив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час урочистого відкриття заходу 4 липня. На свято, організоване за ініціативою Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди за підтримки ХОДА, разом з Ігорем Райніним приїхали прокурор області Юрій Данильченко та начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар. Свято «Містерії Купала» стало одним із наймасштабніших за всі 13 років проведення в Сковородинівці купальської ночі. Цього разу, крім мешканців,, майстрів і музикантів Харківщини, на захід також завітали гості з Полтавської та Сумської областей. У програмі свята було заявлено 35 етнографічних, фольклорних та молодіжних колективів, які виступали на трьох сценах. «Харківська область була, є і буде центром Слобожанщини. Ми цим дуже пишаємося і зробимо все для того, щоб тут був мир, стабільність і порядок», - заявив Ігор Райнін під час урочистого відкриття свята. 

Він також подякував директору ПрАТ «Агрофірма ім. Сковороди» Миколі Куценку. Голова ХОДА підкреслив, що Микола Куценко дуже багато зробив і для Сковородинівки і для всього Золочівського району. Потім керівник облдержадміністрації та гості поклали квіти на могилу Григорія Сковороди, а також пройшлися алеями парку-музею, де близько сотні умільців організували ярмарок і майданчики з різними майстер-класами. Усі бажаючі могли навчитися мистецтву створення крашанок і ляльок-мотанок, народних ремесел і навіть ліплення вареників.

«Цього року ми вирішили трохи змінити формат свята й омолодити його. У нас на площі виступали байкери, їх приїзд вже став доброю традицією. Під час концерту на сцену вийшли популярні молодіжні групи «Бандур-бенд» і «Яри», - розповіла директор Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди Наталя Мицай.

Святковий вечір у Сковородинівці завершився фаєр-шоу та розпалюванням справжніх купальських багать.