Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кращі майстри Харківщини зберуться, щоб допомогти військовим

Кращі майстри Харківщини зберуться, щоб допомогти військовим

З 9 липня до 15 серпня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва проходитиме благодійна виставка-продаж «Задля миру!». «Творчі люди завжди були символом свободи духа. Справжній художник тонко відчуває час і передає його пульс у своїх творах. Він не може залишатися байдужим до того, що відбувається на його землі. І сьогодні кращі майстри образотворчого мистецтва Харкова присвячують свою творчість боротьбі за незалежність і гідність України», - пояснюють організатори. На виставці будуть представлені живопис, графіка, скульптура, кераміка, авторська лялька, перетворені на предмети мистецтва гільзи, гранатомети та інші види зброї. В рамках проекту 10 липня та 14 серпня о 18:00 відбудуться благодійні аукціони експонатів харківських майстрів. 

Кошти, зібрані під час виставки, що організована разом з волонтерським рухом Харкова, підуть на капітальний ремонт дитячого садка «Веселка», що знаходиться у селі Клугино-Башкирівка Чугуївського району. Дитячий садок, у який ходять 92 дитини військових, 56 з яких – діти батьків, що воюють зараз у зоні АТО, знаходиться на балансі Міністерства оборони України.

В рамках виставки відбудуться наступні заходи:

15 липня о 17:00 - чергова лекція з циклу «Простір і час українського мистецтва (ХІХ-ХХ ст.)». Тема: «Українська академія мистецтв». Лектор – художник, історик мистецтва Вікентій Пухарєв;

22 липня о 17:00 - творча зустріч з Оленою Хітушко – автором поетичних збірок, дитячих книжок, майстром декоративно-прикладного мистецтва. Олена є харківським волонтером, її твори постійно беруть участь у благодійних аукціонах, які проводяться для підтримки поранених солдат АТО. Обереги, що створює Олена за українськими народними традиціями, передаються бійцям на передову;

5 серпня о 17:00 відбудеться презентація вокально-інструментального ансамблю «Созеркалье», створеного творчими особистостями із Луганська, які живуть зараз у Харкові. Склад ансамблю: Богдана Гайворонська – вокал, Сергій Кухарєв та Євген Нестеренко – музика. Окрім пісень, пролунають вірші Богдани Гайворонської – поетеси, голови Спілки письменників Луганська. Свої поетичні твори представить також Юлія Чемсак – одна з авторів виставки, колишня луганчанка.