Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін очолив обласне відділення Національного олімпійського комітету

Ігор Райнін очолив обласне відділення Національного олімпійського комітету

Таке рішення 1 липня ухвалили делегати на позачерговій асамблеї Харківського обласного відділення НОК України. За обрання керівника ХОДА головою ХОО НОК України проголосували 69 членів обласного олімпійського комітету з 75 присутніх. «Сприймаю це не тільки як довіру, але і як колосальну відповідальність. Я глибоко переконаний, що спорт повинен знаходитися в пріоритетах у суспільстві, особливо, в ці дні. Спорт потрібно розвивати й підтримувати, тому що він виховує і силу волі, і силу духу, і людяність, і чесність, і патріотизм. Це дуже важливо», - сказав голова Харківської облдержадміністрації після оголошення підсумків голосування. Ігор Райнін підкреслив: головна мета, яка найближчим часом буде стояти перед керівництвом обласного відділення НОК, - зробити все, щоб харківські спортсмени гідно виступили на XXXI Літніх Олімпійських іграх, які пройдуть у Ріо-де-Жанейро в 2016 році. «Ми будемо робити все можливе для того, щоб харківська команда була кращою і щоб наші спортсмени отримали не одну олімпійську медаль», - запевнив керівник ХОДА. 

Члени обласного відділення НОК, у свою чергу, пояснили, чого вони очікують від нового голови організації.

«Спорт сподівається, спорт чекає змін. Нарешті ми отримали великий корабель, який, я сподіваюся, зробить фарватер для маленьких корабликів. У нас дуже багато талановитих тренерів, у Харкові живуть прекрасні, видатні люди. Ми потребуємо лідерів, людей, які нас поведуть», - сказала тренер збірної команди України з синхронного плавання Світлана Саідова.

Президент Харківської обласної федерації парашутного спорту Олег Шаповалов підкреслив: новому керівникові обласного відділення НОК, в першу чергу, належить допомагати спортсменам у вирішенні фінансових питань.

«Сьогодні спорт - дуже дороге задоволення. До питання вибору голови обласного відділення НОК потрібно підходити з такої точки зору: хто зможе забезпечити спортсменів олімпійських видів спорту, у кого сьогодні найбільше можливостей для фінансування тренувального процесу. Ігор Райнін має можливості залучити спонсорів», - пояснив Олег Шаповалов.

Делегати асамблеї обласного відділення НОК відзначили: зараз Харківська область - єдина в Україні, де немає проблем з фінансуванням спорту - всі передбачені бюджетом виплати відбуваються вчасно.

«Звичайно, фінансування недостатньо, - оцінив ситуацію Ігор Райнін. - Але я можу сказати, що один із головних пріоритетів всієї обласної влади - це підтримка спорту. Ми будемо виносити це питання на сесії обласної ради, будемо виділяти фінансування, будемо підтримувати наших спортсменів - і професійних, і тих, хто тільки починає свій шлях у спорті».