Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тепер за соціальною допомогою переселенцям можна звернутися і до відділень «Ощадбанку»

Тепер за соціальною допомогою переселенцям можна звернутися і до відділень «Ощадбанку»

Процедуру виплати соціальної допомоги вимушеним переселенцям спрощено та захищено від фінансових ризиків. На цьому було наголошено під час спільного брифінгу у Будинку уряду за участю заступника міністра фінансів Романа Качура, заступника міністра соціальної політики Віталія Мущиніна та заступника голови правління АТ «Ощадбанк» Антона Тютюна. «Міністерство фінансів спільно з Міністерством соціальної політики та Ощадним банком України відпрацювали відповідні зміни. І, таким чином, на сьогодні кількість установ, до яких можна буде звернутися за отриманням відповідної допомоги, зросте практично втричі за рахунок того, що звернення можна буде зробити через відділення «Ощадбанку», - повідомив Роман Качур. При цьому він зауважив, що враховуючи ситуацію на фінансовому ринку, ця схема за рахунок залучення «Ощадбанку»буде більш безпечною для отримання відповідних допомог. Крім того, важливим завданням для міністерства є своєчасне отримання допомоги переселенцями.

Заступник міністра фінансів повідомив, що за результатами червня виплачено 233 млн. 777 тис. грн. соціальної допомоги переселенцям. Сума виплат у червні на одну сім’ю становить 1254 грн. Таку допомогу на сьогодні отримують 186 тис. 353 сім’ї або 315 тис. 604 особи.

«Цей механізм дозволить до кінця 2015 року у повному обсязі виконувати взяті на себе зобов’язання стосовно компенсацій витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг всім внутрішньо переміщеним особам», - наголосив Роман Качур та додав, що порівняно з попереднім порядком звернення переселенців цей стане набагато простішим і ближчим до людей.

«Запропонована Кабінетом міністрів схема щодо виплати допомоги через установи «Ощадбанку» спростить процедуру призначення цієї допомоги, оскільки буде ще одна установа, яка прийматиме відповідні заяви на продовження виплати», - зауважив Віталій Мущинін.

Антон Тютюн підкреслив, що установа має великий досвід з надання широкого спектру послуг, у тому числі і соціальних, а, відповідно, є всі можливості з надання кваліфікованих послуг для внутрішньо переміщених осіб.

«Кожному клієнту банку буде надано можливість безплатно зателефонувати в контакт-центр, зареєструватися, обрати зручний для сім’ї переселенця час і місце приходу до банку», - повідомив заступник голови правління, зауваживши, що виплату може отримати один з членів родини, звернувшись у відділення банку, де через «єдине вікно» подасть необхідні документи.