Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Мистецтві Слобожанщини» розкажуть про український авангард

У «Мистецтві Слобожанщини» розкажуть про український авангард

Сьогодні, 1 липня, в галереї (Держпром, 4-й під'їзд (вхід з боку площі Свободи)) відбудеться лекція з циклу «Простір і час українського мистецтва (XIX-XX ст.)» за темою «Шляхи українського авангарду». Лектор - художник, історик мистецтва Вікентій Пухарев - розповість про особливості становлення українського авангарду на прикладі творчості провідних представників напрямку.  

Український авангард - самобутнє явище світової художньої культури початку ХХ століття. Швидко ввібравши досягнення західноєвропейського авангарду, в першу чергу, кубізму і футуризму, український авангард також збагатився традиціями народного мистецтва. Таким чином ключові фігури українського авангарду згодом отримали світову популярність, прославили і свою батьківщину.

Вхід на виставку вільний. Початок - о 17:00.
 
Довідка. Вікентій Пухарев - художник-графік, мистецтвознавець. У 2010 році закінчив факультет образотворчого мистецтва Харківської державної академії дизайну і мистецтв, зараз є аспірантом академії. З 2005 року бере участь у наукових конференціях у сфері мистецтвознавства. Наукові роботи Пухарева були опубліковані в різних наукових збірниках Харкова та Львова, періодичних виданнях «Anima Rerum», «Час» та інших. Курирує виставкові проекти муніципальної галереї та «Будинку Нюрнберга». За дослідження, присвячені творчості польського живописця Яна Матейка, нагороджений Дипломом президента Національної академії мистецтв України Андрія Чебикіна.