Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські спортсмени привезли з перших Європейських ігор сім медалей

Харківські спортсмени привезли з перших Європейських ігор сім медалей

В Баку завершилися перші в історії Європейські ігри, на яких харківські спортсмени завоювали сім медалей. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді т спорту ХОДА. Протягом 17 днів близько 6000 спортсменів з 50 країн Європи виборювали медалі в 20 видах спорту. Україну на Іграх представляли 243 спортсмени, які вибороли 8 золотих, 14 срібних та 24 бронзові нагороди. Свій вклад до загального успіху команди внесли і харківські спортсмени, завоював у Баку 1 золоту, 2 срібні та 4 бронзові нагороди. Єдине «золото» Харківщині приніс Віктор Рубан, який разом зі львівськими спортсменами Георгієм Іваницьким та Маркіяном Івашко став переможцем у командних змаганнях зі стрільби з луку. 

Срібними медалями відзначилися борці. Дімітрій Тімченко посів друге місце в греко-римській боротьбі у вазі до 98 кг, а Юлія Ткач була другою в жіночій боротьбі у ваговій категорії до 63 кг.

Бронзові медалі здобули представниці водних видів спорту. В синхронному плаванні харківські спортсменки взяли три нагороди. Єлизавета Яхно, Яна Нарєжна, Валерія Апрелєва, Валерія Бережна, Вероніка Гришко, Анна Єсіпова, Аліна Шинкаренко та Катерина Ткачова були третіми у групах та комбі. Крім того, Єлизавета Яхно та Яна Нарєжна здобули бронзову нагороду у змаганнях дуетів. В соло Єлизавета Яхно посіла четверте місце.

Ще одну бронзову нагороду завоювала харківська плавчиха Марина Колесникова, яка була третьою на дистанції 200 метрів на спині. На дистанції 100 метрів на спині Марина зайняла четверте місце.

Також в кроці від медалей зупинилися харків’янки Тетяна Біленко і Анна Гапонова, які у командних змаганнях з настільного тенісу програли в бронзовому фіналі. В поєдинку за бронзову медаль програла і тхеквондистка Марина Конєва. Четверте місце в стрибках на батуті посіла також харків’янка - Наталя Москвіна.

Здобувши 46 медалей, збірна України стала п’ятою за кількістю нагород та посіла восьме місце в медальному заліку. Перше місце за цим показником було за російськими спортсменами, які завоювали 164 медалі, у тому числі 79 золотих. Друге місце з 56 медалями, з яких 21 золота, посіли господарі змагань – збірна Азербайджану. Третє місце з 47 нагородами, у тому числі 18 золотими, було за Великобританією.

Наступні змагання відбудуться у 2019 році. Але хто прийме другі Європейські ігри, поки що не вирішено.