Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Демобілізовані з зони АТО зможуть безкоштовно отримати IT-спеціальність

Демобілізовані з зони АТО зможуть безкоштовно отримати IT-спеціальність

В обласній державній адміністрації планують вже у вересні запустити новий освітній проект для військових, демобілізованих із зони АТО. Перспективну сьогодні IT-спеціальність вони зможуть отримати безкоштовно. Заняття проходитимуть на базі одного з харківських вузыв та  IT-компаній, якого розроблять спеціальний курс. Про це сьогодні, 26 червня, повідомив у ході брифінгу перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов.

«У плані реалізації різних проектів міжнародної технічної допомоги, зокрема, в IT-сфері, великий акцент ми робимо на освіту, на розвиток креативних просторів. Зараз ми ведемо переговори з міжнародними організаціями-донорами щодо фінансування програми навчання українських військовослужбовців, демобілізованих із зони АТО. Закінчивши спеціальні курси, вони отримають базові навички програмування, які дозволять їм працювати, наприклад, тестувальниками і отримувати достатньо хорошу заробітну плату», - повідомив Денис Ткачов.

Він також зазначив, що основне завдання Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА - сприяння у розвитку малого та середнього бізнесу, пошук партнерів і міжнародних донорів для отримання грантів на розвиток бізнес-ініціатив, створення умов для виходу харківських підприємств на європейські ринки.

«Тільки на реалізацію проектів, у яких задіяні органи державної влади та місцевого самоврядування, нам вдалося залучити за останні півроку понад 30 млн. грн. Це проекти у сфері підвищення енергоефективності та енергозбереження, розвитку місцевого самоврядування, роботи з внутрішньо переміщеними особами (реконструкція житла, створення нових робочих місць) та ін.», - сказав Денис Ткачов.

Теги