Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Флагман українського регбі - харківський «Олімп» - відзначає 10-річчя

Флагман українського регбі - харківський «Олімп» - відзначає 10-річчя

Харківський регбійний клуб «Олімп» 25 червня цього року відзначає свій 10-річний ювілей. За минулі роки підопічні Валерія Кочанова та Сергія Недбайла багато разів підіймалися на найвищу сходинку спортивного п'єдесталу. Вони неодноразово ставали володарями Кубка України з регбі-15 і чемпіонами з регбі-7 («свіжі» перемоги в 2014 році). Крім того, команда поставила своєрідний рекорд, у 2014-му році вдесяте завоювавши титул чемпіонів України з регбі-15. Не відстає від чоловічої і жіноча регбійна команда «Олімпу». Всього за півтора року вони не тільки виграли «золото» вищої ліги, а й змогли увійти до Суперліги. «В облдержадміністрації зараз велика увага приділяється розвитку спорту в регіоні. Ми повернули до Харкова великий футбол – завдяки докладеним зусиллям «Металіст» знову грає на рідному стадіоні. Ми робимо все для підтримки збірної України з синхронного плавання, яка повністю складається з харків’янок та тренується в нашій області. Головному тренеру збірної Світлані Саідовій з моєї ініціативи було присвоєно звання Почесного громадянина Харківської області. Мені приємно бачити успіхи харківських спортсменів та команд - таких, як регбійний клуб «Олімп», що давно став однією з візитівок Харкова. За 10 років йому вдалося домогтися чудових результатів», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. 

Головний тренер «Олімпу» Валерій Кочанов, коментуючи 10-ий ювілей клубу, був стриманим.

«Команда у нас відмінна, це ні для кого не секрет і не випадковість, адже наша збірна сформована, в основному, з гравців «Олімпу». Взагалі мені, як тренеру, дуже пощастило, що працюю з такими хлопцями. Вони не тільки професіонали, але і дуже працьовиті. Радує, що наші досягнення не залишаються непоміченими, що кількість шанувальників регбі в країні, як і вболівальників на матчах збільшується, і що наші перемоги зміцнюють імідж рідного Харкова у світі. Хотілося б ще висловити вдячність Олександру Владиленовичу Ярославському, який підтримує нас усі 10 років. У тому, що «Олімп» показує такі високі результати, є його величезна заслуга», - сказав Валерій Кочанов.

Довідка. Харківський регбійний клуб «Олімп» заснований у 2005 році. Багаторічний лідер національного чемпіонату. Десятиразовий чемпіон України з регбі-15, дворазовий чемпіон з регбі-7. Володар Кубка України з регбі-15 в 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014 рр. і дворазовий володар кубка з регбі-7. Є базовим клубом збірної України з регбі, делегуючи на матчі найбільшу кількість гравців. На базі клубу створена жіноча команда «Олімп», яка в 2014 році стала чемпіоном Вищої ліги України з регбі-7. При клубі працює дитяча секція, головним завданням якої є популяризація цього виду спорту серед населення та підготовка гравців для основної команди. Головний спонсор «Олімпу» – група DCH Олександра Ярославського.