Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Польський банк на Харківщині буде створювати бізнес-центри для навчання підприємців

Польський банк на Харківщині буде створювати бізнес-центри для навчання підприємців

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко сьогодні, 26 червня, під час прес-конференції розповів журналістам про хід реалізації Плану соціально-економічного розвитку Харківської області на 2015 рік, Стратегії розвитку області до 2020 року, а також про залучення інвестицій в регіон. «Ми провели переговори з одним з польських банків, який працює в Харківській області. Керівництво банку планує не тільки видавати кредити, але й створювати бізнес-центри в своїх філіях для навчання підприємців», - сказав директор департаменту. 

Віктор Коваленко розповів про співпрацю з ЄБРР, про пілотний проект з підтримки малого бізнесу, навчання підприємців. Також він нагадав, що створене міжнародне агентство регіонального розвитку «GloBee», яке вже відкрило свої офіси у Німеччині та Швейцарії. Активно йде робота з компанією «Portis Consulting» з впровадження електронного уряду. В області працює група із захисту прав інвесторів, до якої увійшли представники великих іноземних компаній, експерти європейської бізнес-асоціації. В рамках робочої групи розглядаються питання незаконних перевірок, удосконалення законодавства, спрощення податкових та митних процедур.

«Бачачи такі відкриті, прозорі відносини влади і бізнесу, наші партнери надсилають нам різні пропозиції. Наприклад, 22 липня ми очікуємо на приїзд великої делегації з Голландії. Ми вже відправили їм наші пропозиції по тих галузях, які для нас пріоритетні», - зазначив Віктор Коваленко.

За його словами, лише з початку року Харківщину відвідали близько 70 міжнародних делегацій. Відкриваються нові Почесні консульства, яких на сьогодні в регіоні представлено вісім. «Це дуже важливий інструмент для роботи з нашими партнерами. Консульства запрошують бізнесменів, міжнародні технічні групи, влаштовують форуми», - пояснив директор департаменту.

Крім того, в облдержадміністрації зараз активно готуються до VII Міжнародного економічного форуму, який пройде 4 вересня. «Ми запросили регіони-побратими, до нас приїдуть польська та американська делегації. Сподіваємося на приїзд делегацій з В'єтнаму та Ірану. Інвестиційний форум буде достатньо високого рівня», - запевнив Віктор Коваленко.

Також в регіоні знову почнуть проводити Великий Слобожанський ярмарок. Цього року він пройде 5 вересня.

«За підсумками роботи підприємств області за чотири місяці цього року ми маємо позитивне сальдо. Це говорить про те, що збільшується експорт нашої продукції до інших країн», - додав директор департаменту.