Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній юстиції тестують керівників та шукають кадри для районних управлінь

В обласній юстиції тестують керівників та шукають кадри для районних управлінь

У Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області відбувся брифінг за участю директора Департаменту кадрової роботи та державної служби Міністерства юстиції України Сергія Грибаня та начальника Головного територіального управління юстиції у Харківській області Юрія Георгієвського з питання нової кадрової стратегії, яку наразі Міністерство юстиції реалізує як на рівні всієї країни, так і у регіонах. Сергій Грибань поінформував присутніх щодо результатів проведення конкурсу на заміщення вакантних посад у Міністерстві юстиції України. На участь у конкурсному відборі поступило 379 заяв, переможцями були визнані 33 учасники.

«Ми виключили вимогу мати досвід роботи в системі юстиції, яка існувала ще з радянських часів. До конкурсу були допущені усі, хто має вищу юридичну освіту та стаж роботи в юридичній галузі 5 років» - підкреслив директор Департаменту кадрової роботи та державної служби Міністерства юстиції України.

За його словами, з червня кадрова комісія Мін’юсту виїжджатиме в регіони для того, щоб провести тестування керівників. Члени комісії проведуть співбесіди з начальниками районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних, міжрайонних управлінь юстиції; заступниками начальників районних управлінь юстиції, начальниками відділів ДВС та ДРС районних управлінь юстиції, посади яких підлягають скороченню.

«Наразі Міністерство юстиції України реалізує нову стратегію відкритого спілкування у форматі face-to-face, прекративши практику «автоматичного переведення» кадрів. Під час співбесіди державним службовцям надаються додаткові можливості проявити себе, комісія оцінює їх професійні, лідерські та особистісні якості. Ми шукаємо професіоналів у районах, які зможуть якісно реалізувати реформи» - зазначив Юрій Георгієвський.

Також він поінформував, що наразі вакантними є посади 9 начальників районних управлінь юстиції у Харківській області, 8 начальників реєстраційних служб районних управлінь юстиції та 7 начальників відділів державної виконавчої служби районних управлінь юстиції.

25 червня кадрова комісія розпочала роботу у Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області. Найближчим часом будуть проведені співбесіди з начальниками районних управлінь юстиції та з керівниками структурних підрозділів з питань державної виконавчої служби та державної реєстрації. За результатами роботи члени комісії сформують відповідні пропозиції міністру юстиції України щодо подальшої роботи зазначених службовців в системі органів юстиції.