Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївському районі відкрили дві меморіальні дошки героям, загиблим в АТО

У Зміївському районі відкрили дві меморіальні дошки героям, загиблим в АТО

Пам'ятний знак військовослужбовцю Євгену Зернію в селі Борки встановили на Алеї Слави, а бійцеві Геннадію Томі - у селі Таранівка на будівлі школи. На урочистому відкритті меморіальних дощок були присутні родичі та друзі загиблих, односельці та представники керівництва області. «Ми не забудемо про сім'ї героїв, які віддали найдорожче, що у них було - життя, щоб українці жили в мирних і спокійних містах. Якщо є проблеми, які можна вирішити на рівні облдержадміністрації, ми обов'язково допоможемо. Все, що обіцяв голова облдержадміністрації Ігор Райнін, виконується. Сьогодні стоїть питання про те, щоб ті сім'ї, які стояли в черзі на квартиру і потребують поліпшення житлових умов, отримали безкоштовно житло. Земельні ділянки теж знаходяться в процесі оформлення», - зазначив т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко.

За його словами, на сьогоднішній день по лінії Міністерства оборони України під час проведення антитерористичної операції загинули 56 військовослужбовців з Харківської області. 41-річний доброволець батальйону «Айдар» Геннадій Тома був убитий в липні 2014 р. під час виконання бойового завдання в Луганській області. У селі Таранівка на повернення Геннадія чекали дружина Наталя та дві дочки.

«Гена був дуже стурбований тим, що відбувається в країні. Спочатку поїхав до Києва на Майдан, потім - добровольцем в зону АТО. Завжди підтримували всі його рішення», - говорить дружина Наташа.

Мешканця села Борки, 37-річного Євгена Зернія призвали в серпні 2014 р. Рідні не хотіли відпускати Женю служити, але чоловік був категоричний - сказав, що ховатися не буде.

«Потім ми їздили до Чугуєва з дружиною і сином, яких він любив більше життя. Навіть не сказав, коли його відправили в Донецьку область, щоб ми не хвилювалися», - згадують батьки Євгена Анатолій і Зінаїда Зерній.

Сержант Євген Зерній загинув 5 лютого 2015 року, отримавши смертельне поранення при виконанні службового обов'язку в зоні бойових дій в селі Луганське Донецької області.

Всі присутні на церемонії відкриття вшанували пам'ять загиблих у зоні АТО бійців хвилиною мовчання.