Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Міненерго завершили розробку Програми реформування вугільної галузі України

В Міненерго завершили розробку Програми реформування вугільної галузі України

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив на брифінгу про завершення розробки нового системного Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України», який пройшов погодження з партнерами з Європейського енергетичного Співтовариства. Наступним кроком, після узгодження з іноземними партнерами, буде обговорення з громадськістю. Також міністр відзначив, що плановані зміни на ринку потребують існування повністю незалежного регуляторного органу та проінформував про завершення розробки Концепції та Програми реформування вугільної галузі, які покликані надати поштовху видобутку на державних вугільних шахтах. Згідно з логікою Програми, найбільш перспективні шахти повинні отримати інвестиційні кошти, що скеровуватимуться на збільшення видобутку, а відтак – зменшення собівартості продукції. Програма також виноситиметься на обговорення Кабінету міністрів.

Як розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, Харківська область має найбільші в Європі розвідані поклади природного газу, сланцевого газу та бурого вугілля та займає лідируюче місце з видобутку газу в Україні.

«У 2014 році видобуток газу найбільшим газодобувним підприємством ПАТ «Укргазвидобування» в Харківській області склав 41% від загального видобутку природного газу в Україні всіма суб’єктами господарювання», - додав Євгеній Шахненко.