Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комунальні підприємства області планують об'єднати в багатофункціональні комплекси

Комунальні підприємства області планують об'єднати в багатофункціональні комплекси

Про це сьогодні, 25 червня, у ході прес-конференції сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. Зараз в області функціонують 78 комунальних водопровідно-каналізаційних підприємств, 17 підприємств комунальної теплоенергетики, понад 100 підприємств, що здійснюють вивезення ТПВ, та 79 житлово-експлуатаційних підприємств. Створення багатофункціональних комунальних підприємств дозволить забезпечити єдиний підхід до системи управління комунальними підприємствами тепло-, водопостачання і водовідведення, мінімізувати використання адміністративних і виробничих ресурсів, зменшити чисельність персоналу і фонд оплати праці, оптимізувати процес надання комунальних послуг, створити єдину абонентську службу.

«Ми переконані, що робити це потрібно індивідуально. Напевно, порайонно. Можна створити міжрайонні об'єднання. Позитивний досвід у нас вже є. У Харківському районі успішно діє багатофункціональне підприємство, створене на базі майнових комплексів інших підприємств. Оптимізувавши організаційну структуру, ми доб'ємося зменшення тарифу за рахунок зниження витрат підприємства на оплату праці та інших невиробничих витрат, а також поліпшимо якість комунальних послуг», - зазначив Євгеній Шахненко.

За його словами, базою для створення багатофункціональних комплексів пропонується зробити майнові комплекси водопровідно-каналізаційних та теплових підприємств, які перебувають у комунальній власності територіальних громад сіл, селищ і міст. Терміни реалізації цього проекту обумовлені готовністю органів місцевого самоврядування до впровадження нововведень.