Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжується будівництво комплексів по управлінню комунальними відходами

На Харківщині продовжується будівництво комплексів по управлінню комунальними відходами

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко, в області діють 7 полігонів промислових відходів. На полігонах розміщують відходи 3 та 4 класів небезпеки. Полігони, на яких дозволяється розміщення небезпечних відходів 1 та 2 класів небезпеки, в Харківській області відсутні. Крім того, Євгеній Шахненко зазначив, що упродовж 2014 року в області утворилось майже 2,2 млн. тонн відходів 1-4 класів небезпеки, що на 0,3% менше, ніж у 2013 році. «На території Харківської області розташовано 78 місць видалення твердих побутових відходів. На більшості вказаних об’єктів відсутні документи на право користування земельною ділянкою, не розроблено проектно-кошторисну документацію, відсутні позитивні висновки державної екологічної експертизи, не отримано дозвільно-погоджувальну документацію у сфері екології та природних ресурсів», - сказав заступник керівника регіону. 

З метою покращення ситуації у сфері поводження з відходами на території області в лютому цього року за рахунок Харківського міського бюджету (у сумі 11,76 млн. грн.) введено в експлуатацію другий етап другої черги Дергачівського полігону твердих побутових відходів, потужністю 2 млн.м3/рік. Розрахунковий термін експлуатації цього полігону становить 5 років.

Також в місті Богодухів здійснюється будівництво комплексу по управлінню комунальними відходами. В повному обсязі розроблено проектно-кошторисну документацію та отримано позитивні висновки філії ДП «Укрдержбудекспертиза» у Харківській області на будівництво комплексу по управлінню комунальними відходами в місті Люботин.

Нагадаємо, упродовж березня-травня цього року в регіоні проводилась щорічна всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля». З червня розпочалася безстрокова всеукраїнська кампанія із забезпечення чистоти і порядку.

В області діє реєстр об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів, а також реєстр місць видалення відходів, які було затверджені у грудні 2014 року.