Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Субвенцію, яка виділена Зачепилівскому району з обласного бюджету, спрямують на соціальну допомогу і енергозбереження

Субвенцію, яка виділена Зачепилівскому району з обласного бюджету, спрямують на соціальну допомогу і енергозбереження

Сьогодні, 24 червня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, заступник керівника області Юлія Світлична та начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець відвідали з робочим візитом Зачепилівський район. В ході поїздки Ігор Райнін поспілкувався з активом району та окреслив основні завдання, які стоять перед керівництвом Харківської області, - поліпшення обороноздатності регіону, боротьба з корупцією, проведення реформ та покращення якості життя людей. «У мене особливе ставлення до віддалених районів – вони повинні стати передовими в регіоні, і в цьому ми їм будемо всіляко допомагати. Вперше з обласного бюджету Зачепилівському району виділена субвенція у розмірі 32 млн. грн. Таку суму район ніколи раніше не отримував», - розповів голова ХОДА.

За словами голови області, виділені кошти будуть витрачені на медичне обслуговування хворих на цукровий діабет, відпочинок демобілізованих бійців АТО, надання пільг на газ, соціальну допомогу, а також на закупівлю комп'ютерної техніки для шкіл району. Крім того, за рахунок субвенції реалізується низка енергозберігаючих проектів, таких як заміна вікон і дверей в чотирьох сільських школах і одній сільраді району.

Як розповів Ігор Райнін, після відвідування Зачепилівського району Юлією Світличною до перерахованих вище проектів додалися ще кілька. Так, на останній сесії обласної ради були виділені кошти на заміну системи теплопостачання в Золочівському ліцеї та заміну вікон у школі с. Леб'яже. Всі ці роботи планують закінчити у жовтні 2015 року. Також на найближчу сесію облради винесуть питання реконструкції мосту по вулиці Радянській в смт Зачепилівка та водонапірної башти в одному з сіл району, додав глава Харківської області.

Ігор Райнін представив активу окремий план ремонту доріг в Зачепилівському районі. Як пояснив Євген Зражевець, ямковий ремонт, який почнуть в районі, буде проводитися за шістьма напрямками. Завершать роботи до вересня. «Щомісяця ми будемо додавати по 50 тис. грн. до суми, яка виділяється на обслуговування доріг в Зачепилівському районі», - сказав начальник Служби автомобільних доріг в області.

Юлія Світлична розповіла про ремонт повітряних ліній електропередачі, який проводять в районі. За її словами, вже поміняли 11 км ЛЕП, і в планах – замінити лінії електропередачі в селах Зачепилівщини.

У свою чергу, голова Зачепилівської районної державної адміністрації Андрій Конопля подякував Ігорю Райніну і представникам обладміністрації за оперативну допомогу у вирішенні проблемних питань. За його словами, не минуло й п'яти днів з моменту візиту Юлії Світличної до району, як всі питання були вирішені.