Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХАТОБ до закриття сезону готує прем'єру «Кармен»

ХАТОБ до закриття сезону готує прем'єру «Кармен»

Провідні ролі заспівають артисти з Донецького театру опери та балету, які переїхали працювати до Харкова. Прем'єра опери Жоржа Бізе «Кармен» відбудеться 27 червня у великому залі ХАТОБу. Як розповів під час прес-конференції в ХОДА генеральний директор театру Олег Орищенко, нинішня постановка представляє з себе нове бачення класичної опери від диригента-постановника вистави Віктора Плоскіни, режисера-постановника Армена Калояна, художника-постановника Олександра Лапіна, хормейстера-постановника Олексія Черникіна і хореографа-постановника Олени Розіної. 

«У цій постановці дуже багато дії - як внутрішньої, так і зовнішньої. Хор задіяний не як картинка, що співає, він являє собою велику дійову особу, що само по собі для оперних театрів не характерно. Ми ламаємо акценти, підсилюємо конфлікти, переносимо їх в сучасний світ. Опера буде інша, вона буде жива», - розповів Армен Калоян.

Він додав, що традиційна корида і іспанський настрій у постановці залишаться. І для посилення образів до роботи над виставою залучили фахівця з іспанського танцю Олену Розіну.

«Костюми далекі від оперної традиції. Ми не обмежуємо себе певними часовими рамками - костюми поєднують мотиви традиційного іспанського наряду зі стилем епохи декадансу і з модними тенденціями нашого часу», - зазначив Олександр Лапін.

За словами Олега Орищенка, театр, в якості благодійної допомоги, запросив на прем'єру «Кармен» бійців АТО, що знаходяться в Харкові у військовому госпіталі на реабілітації.

Також Олег Орищенко розповів, що після закриття сезону артисти відправляться на гастролі до Бельгії і Голландії. 140-й ювілейний сезон ХАТОБ відкриє 10 вересня. До нового сезону в театрі встановлять японське освітлювальне обладнання для сцени. «Також ми плануємо постановку ще однієї прем'єри. Це буде балет «Снігова королева» для дітей. Балет буде в інноваційній постановці з проекційними декораціями. Прем'єра відбудеться 14 листопада», - анонсував генеральний директор.