Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск курсантів

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск курсантів

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди випуску курсантів. Наказом міністра внутрішніх справ України спеціальне звання «лейтенант міліції» присвоєно 560 випускникам університету. Дипломи з відзнакою отримали 46 з них. Серед юнаків і дівчат – переможці всеукраїнських та міжнародних наукових, творчих конкурсів, спортивних змагань, учасники художньої самодіяльності. На урочистостях був присутній заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Вячеслав Абакумов. З визначною подією – отриманням дипломів - молодих лейтенантів міліції привітали представники державних органів влади та місцевого самоврядування, інших державних установ та організацій, ветерани ОВС, батьки і рідні випускників.

Відкрив урочистості ректор університету, член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров. Він поздоровив юнаків і дівчат з отриманням диплому, але перш за все запропонував присутнім вшанувати пам'ять усіх загиблих хвилиною мовчання: «Сьогоднішній випуск відбувається у непростий час, коли існує військова загроза нашій державі. Вже більше року майже кожен день гинуть військові, правоохоронці та мирні люди. Але ми переконані, що ніхто і ніколи не зможе нас зламати, ніхто і ніколи не зможе нас знищити. Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ висловлює співчуття родинам загиблих», - сказав Сергій Гусаров.

Звертаючись до молоді він зазначив, що з отриманням диплому для них починається нове життя. «Професія захисника людей від злочинних посягань завжди була, є і буде вкрай важливою, складною та відповідальною, – сказав Сергій Гусаров. – Цей почесний обов’язок, який ви обрали за покликанням серця, можуть виконувати тільки ті, для яких закон і честь є пріоритетами у професійній діяльності. Ви повинні про це пам’ятати».

Ректор подякував Міністерству внутрішніх справ України, голові Харківської обласної державної адміністрації Ігорю Райніну за підтримку навчального закладу.

Завершилося свято офіцерським вальсом і прощальним урочистим маршем.