Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Єврокомісар Йоганнес Ган обговорив в ХОДА питання безпеки, допомоги переселенцям та децентралізації влади

Єврокомісар Йоганнес Ган обговорив в ХОДА питання безпеки, допомоги переселенцям та децентралізації влади

Сьогодні, 19 червня, заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов зустрівся з членом Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства та переговорів по розширенню Йоганнесом Ганом. В офіційній зустрічі також взяли участь Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, керівник Програм співпраці Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, голова Харківської облради Сергій Чернов, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директори департаментів облдержадміністрації. Сторони обговорили безпеку та соціально-економічну ситуацію в регіоні, а також питання децентралізації влади та захисту прав внутрішньо переміщених осіб із зони АТО.

«Я вперше відвідую вашу країну. Дуже радий побувати в Харківській області. Я знаю, ваш регіон страждає від конфлікту, що склався. У вас проживає велика кількість переселенців. У свою чергу, ми намагаємося надавати фінансову допомогу вашому регіону, щоб розв'язати існуючі проблеми», - зазначив Йоганнес Ган.

За словами члена Європейської Комісії, він приїхав на Харківщину, щоб особисто дізнатися головні та першочергові проблеми, які існують в регіоні, в питаннях допомоги внутрішньо переселеним особам, сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, а також обговорити питання безпеки. «На сьогоднішній день в сформованих умовах важливо сприяти подальшому розвитку економіки, особливо коли мова йде про малі та середні підприємства. Це ще один напрямок, який ми фінансово підтримуємо», - підкреслив єврокомісар.

Крім того, Вячеслав Аббакумов і Йоганнес Ган в ході зустрічі обговорили проведення реформ в Україні та особливості реформування різних сфер в Харківській області. Особливу увагу акцентували на питанні об'єднання територіальних громад. «Вчора на сесії облради було прийнято Проект перспективного плану формування територій громад Харківської області. Основний принцип цієї реформи - принцип добровільного об'єднання», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

У свою чергу, єврокомісар додав, що він вітає прийняття Перспективного плану формування територій. «Я відстежую подібні питання вже більше 40 років і знаю, що людям спочатку складно сприймати такі зміни. Люди незадоволені, не усвідомлюють навіщо це робиться. Але з часом вони розуміють як це працює і які дивіденди приносить. На це потрібен час. Для політиків прийняття такого рішення - це справжній виклик ", - підкреслив Йоганнес Ган.