Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині повністю за електроенергію розрахувалися тільки сільгоспвиробники

На Харківщині повністю за електроенергію розрахувалися тільки сільгоспвиробники

Про це сьогодні, 19 червня, під час селекторної наради під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Бєлоцький. За оперативними даними Акціонерної компанії «Харківобленерго» за 5 місяців 2015 року оплачено 91% купленої електроенергії на енергоринку. При цьому борг компанії з початку року зріс на 152 млн. грн. і на початок червня становив 216 млн. грн. За цей період споживачі області розрахувалися з компанією на 92%, що менше на 2% в порівнянні з торішнім рівнем. З початку року борг споживачів області зріс на 183 млн. грн. (29%) і склав 821 млн. грн.

«Повністю за електроенергію розрахувалися тільки сільгоспвиробники. У порівнянні з 2014 роком знизили рівень розрахунків підприємства промисловості - 92%, бюджетні установи, які фінансуються з державного бюджету - 90%, місцевих бюджетів - 98%, населення - 98%. Не забезпечили повної оплати підприємства ЖКГ - 61%, у тому числі: теплопостачальні підприємства, рівень розрахунків яких склав 91%», - підкреслив Олексій Бєлоцький.

У той же час дещо збільшився рівень розрахунків підприємств водопостачання та водовідведення до 33%. На сьогоднішній день основним боржником залишається КП «Харківводоканал», борг якого за електричну енергію на початок червня збільшився до 442 млн. грн., що становить 54% від загального боргу споживачів області перед акціонерною компанією. Другим проблемним споживачем у Харкові є комунальне підприємство «Міськелектротранссервіс». На сьогодні борг перевищив 7 млн. грн., з них 2,6 млн. грн. - пільги та субсидії за червень.

«За підсумками п'яти місяців гірше за інших розрахувалися споживачі Великобурлуцького - 95%, Сахновщинського - 96%, Зачепилівського - 97%, Дергачівського - 97% районів області. Жодне з міст обласного значення не забезпечило повну оплату за електроенергію - середній рівень розрахунків склав 97%», - зазначив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА.