Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Малі та середні підприємства України зможуть брати кредити під гарантії ЄС. Єврокомісар

Малі та середні підприємства України зможуть брати кредити під гарантії ЄС. Єврокомісар

Як розповів під час брифінгу в ХОДА член Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Йоганнес Ган, ЄС і надалі надаватиме фінансову підтримку Україні, щоб вирішити труднощі, з якими стикаються регіони, приймаючі тимчасових переселенців. «Ми плануємо надати 1,7 млн. євро саме Харківському регіону для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб. Насамперед, допомога буде пропонуватися тим людям, які вперше переїжджають з окупованих територій. Вони отримуватимуть першу допомогу та підтримку, в тому числі інформаційну і консультаційну», - повідомив єврокомісар.  

Також Йоганнес Ган зазначив, що ЄС допомагає малим і середнім підприємствам України. Одна з цілей цієї допомоги – створити нові робочі місця. Переселенці також можуть розраховувати на ці робочі місця.

«ЕС має угоду з Україною щодо посилення економічних відносин. Для українських компаній завдяки цьому відкривається можливість доступу до нових ринків, зокрема, в ЕС, де нараховується понад 500 млн. споживачів. ЕС надав Україні 100 млн. євро гарантій, завдяки яким європейські фінансові інституції зможуть видавати малим і середнім підприємствам кредити на суму приблизно 1 млрд. грн. Завдяки цим грошам підприємства отримають полегшений доступ до кредитного фінансування. Цими можливостями можуть скористатися і підприємства Харківщини», - підкреслив Йоганнес Ган.

Крім цього, він розповів, що у харківських студентів є багато можливостей для навчання в Європі. І запросив скористатися стипендіями Європейського Союзу, наприклад «Еразмус+».